HTML

Szabadidős Fallabda Blog

A szabadidős fallabdasport szervezését vállaltuk magunkra...

Friss topikok

2010.12.06. 20:12 CT2010

Amatőr Squash OB - 5. selejtező: Invest Sportcentrum, Eger

Ismét csak egy meglepően modern sportcentrumot találtunk a tervezett selejtező helyén. Az Invest Sportcentrum valóban egy sportolási lehetőségeket felvonultató komplexum. 9 teniszpálya (2 fedett) mellett 4 squash pálya, pingpong-asztal... sőt, emellett még saját vendégházuk is van!
A családi vállalkozásként üzemeltetett Invest Sportcentrum tulajdonosa Harmati Judit - a selejtezők szervezőitől már megszokott módon - óriási energiát fordít rá, hogy a mostani nehéz körülmények között a klubot működtesse - és ezáltal, saját jól felfogott érdekénél fogva is a sportot népszerűsítse.
Judit és családja tevékenysége igen széles körű. Mint megtudtuk, Eger városában például csak az általuk üzemeltetett squash pályákon játszhatunk, hiszen nincs több. Ennek ellenére teniszben a legerősebbek, hiszen azon túl, hogy tizenegynéhány pályájuk van, egy különlegességgel is a sportolók rendelkezésére állnak: egy különleges, gumidarálék borítású  fedett teniszpálya. Ráadásul mindez az Eszterházy Károly Főiskola kollégiumának területén... A sport mellett a vendéglátás területén jeleskednek. Összesen 3 sportkomplexumot és több szállodát is üzemeltet. Ez jó párosításnak bizonyul, hiszen a napi teendőket vendéglátós szemléletben végzik, aminek a sportközpont vendégei a haszonélvezői - és ezen a szombaton a szervezők kis csapata. 
Judit segítségére a sportrendezvények szervezésében általában Láng Petra szokott lenni - ezúttal sem volt ez másként. Petra személyében egy agilis, a sport iránt elhivatott csinos, ifjú hölgyet ismertünk meg. Mint azt megtudtuk, testnevelés szakos hallgató, de a riportok adásában még nincs nagy rutinja...
Érkezett nevező Egerből, Sárospatakról, Sátoraljaújhelyről, sőt még Debrecenből és Budapestről is. Ennek a klub képviselői rendkívül örültek. Úgy tűnik tehát, hogy a versenyzők tényleg elkezdték megfogadni, hogy akár több helyen is indulhatnak. Ezáltal reményeink szerint kissé felpezsdül a squashélet, és a színvonal is tovább emelkedik. A szervezők ezúttal úgy döntöttek, hogy engednek a sokszor egész messziről érkezett versenyzőknek, és körmérkőzésekkel játszatták ki az első nyolc helyezést és a vigaszágat is! Így aztán hosszú napra számíthattunk, különösen, hogy 3 nyert szettig mentek a mérkőzések. A 20 nevező 4 pályán azonban viszonylag hamar eldöntötte a sorrendet, és 16 órakor már indulhattunk is hazafelé - igaz ugyan, hogy már 9 órakor elkezdődött a rendezvény.
A már megszokott csapatot ismét megemlítenénk. Két hostessünk - Görög Gabriella, Sipos Barbara - mellett a fotós Rácz Zoltán, valamint Támcsu Ferenc, Szilágyi Gábor és Czeglédi Tamás képviselték a szervezőket. Ezúttal is a FOX Autorent által biztosított kocsival utaztunk - ezúton is hála érte!  A szakmaiságot ezúttal nem mi utaztattuk, hanem megkértük, hogy jöjjön a helyszínre. Kovács Zsolt - magyar ranglista 6. - squash versenyző eleget tett a meghívásunknak, és az Invest Sportcentrumban tett látogatást a verseny ideje alatt. Mint elmondta, nagyon elégedett volt a színvonallal, támogatja a kezdeményezést. Persze, a legnagyobb sikere annak volt, hogy a verseny után ütött egy párat a győztessel. Olyannyira sikeresnek bizonyult a látogatása, hogy jónéhány magánórát le is kötöttek vele. Mint kiderült, a klub egyetlen igazi hiányossága, hogy nincs igazi squash edzőjük. Nos, ezen úgy tűnik, hogy részben máris segíteni tudtunk...

A szokásos aktivitások megvoltak: ActivLab termékkóstolók, Organity magnézium gél, és Phiten mágneses nyakláncok és titánium karkötők, Yantra jóga és masszázs matracok termékbemutatója. Emellett bemutattuk legújabb szponzorunkat: a Pegazus Brókerház Zrt., akik a döntők győzteseinek adnak majd díjakat.

Akikkel pedig a nagy fővárosi döntőn is találkozhattok:
A női kategória:
1.    Jékli Márta
2.    Láng Petra

A férfi kategória pedig:
1.    Mező Attila
2.    Károlyi Balázs
3.    Bihari Zoltán
4.    Lászka Milán

Harmati Judit jóvoltából pedig ezúttal a vigaszág helyezettjei is díjazásra kerültek:

1.    Gábor Botond
2.    Gombos Sándor
3.    Dusa Zsolt
4.    Tóbiás Gábor
 

Szólj hozzá!

Címkék: amator ob


A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsquash.blog.hu/api/trackback/id/tr252497883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása