HTML

Szabadidős Fallabda Blog

A szabadidős fallabdasport szervezését vállaltuk magunkra...

Friss topikok

2010.09.24. 16:36 griffsquash

Interjú Krajcsák Márkkal

Krajcsák Márk Interjú

Márkot New Jerseyben 20 percre Manhattan városától értük el, ahol egy két hetes edzőtáborban vesz részt a Challenge Squash Clubban. Márkot, Ágh Attila itt készíti fel a US Openre.

1.       Miért kellett edzőtáborba menned?

  •  Nagyon nehéz mérkőzés vár rám két hét múlva. Azzal az Alister Walkerrel játszom, aki 16. helyen áll a Világranglistán és eddig kétszer 3:1 arányban győzött le Engem. Úgyhogy most azért is jöttem el otthonról, hogy a lehető legideálisabb körülmények között mindentől távol csak a squashra összpontosítva tudjak felkészülni erre és a soron következő többi versenyre is.

 

2.       Mi a véleményed arról, hogy idén először egyben lesz megrendezve az Amatőr és a Profi Országos Bajnokság?

  • A hírnek nagyon örültem, hiszen 12-13 éve a Griff Squash Clubban edzem. Nem is edzettem azóta sem máshol, úgyhogy mindenképpen örülök a hírnek. Nem is lakom messze a squash clubtól, minden ideális nekem, hazai pálya, úgyhogy nagyon örültem neki, hogy csakúgy, mint a tavalyi évben most is a hazai klubom tudta elnyerni ennek a rendezési jogát. Ez azért is kifejezetten jó, mert a két rendezvény úgymond húzza egymást. Több nevező, több játékos tud elindulni, sokkal jobb atmoszféra tud kialakulni a klubon belül ami szerintem mindenképpen eladhatóbbá és élvezhetőbbé is teszi a sportágat, arról nem is beszélve, hogy az amatőrök így láthatnak közvetlen testközelből profi mérkőzéseket. Magyarország élvonalbeli játékosait láthatják majd egymás ellen.

3.       Mi volt a tapasztalatod a tavalyi amatőr Országos Bajnokságról?

  • Egészen sikeres volt, első ízben először került úgy megrendezésre ez a verseny, hogy különböző vidéki nagyvárosokban voltak selejtezői, ami egy tök jó kezdeményezés volt, hiszen így rengeteg nagyvárosba eljutott az amatőr Országos Bajnokságnak a híre. A sima egy fordulós országos bajnokságnál ennek nyílván sokkal kisebb hírverése lehetett volna. Úgyhogy ez egy nagyon jó kezdeményezés volt és remélhetőleg majd idén is így lesz mert ez minél több indulót generál, ami a szponzorok szempontjából is csak kecsegtető lehet. Minél több induló, minél több megjelenést vonz magával.

4.       Mik a céljaid a közeljövőre?

  • Most sajnos visszacsúsztam a 47. helyig a Világranglistán. Amit azért most sem mondanék rossz helyezésnek hiszen amikor sikerült első ízben bejussak a legjobb 50 játékos közé a világon, akkor hihetetlen boldog voltam. Amikor elkezdtem ezt az egész sportágat, akkor el sem tudtam még képzelni magamról, hogy valaha sikerül majd, hogy ilyen messzire eljussak. Most egyébként, hogy itt vagyok, már közel sem így látom és úgyis érzem, hogy ennél még több van bennem, vagy többet tudnék kihozni magamból. Sikerült eddig a 37. helyig előre jussak a Világranglistán, ehhez képest most tíz hellyel vagyok hátrébb. Nem a világ vége. Azért is döntöttem most úgy, hogy közvetlen a verseny szezon előtt kijövök még ide New Yorkba, hogy mindentől távol csak a squashra, csak a versenyzésre koncentrálva tudjak felkészülni a soron következő versenyeimre, ami egyébként most Chicago lesz. Innen utazok Phoenixbe, majd Equadorba, Kanadába és Kuvaitba. Majd utána térek haza november elején. Nyilván sok függ attól, hogy melyik helyszíneken milyen sorsolásokat kapok és hogy milyen formát sikerül elcsípjek de hát természetesen mindent megteszek azért hogy a lehető legjobbat hozzam ki ebből a túrából, hiszen nem titkolt közeljövőbeli célom az, hogy a 30 közelébe kerüljek a Világranglistán. Hogyha ezt a négy versenyt sikerül ideálisan, egy két papírformát felborítva jó eredményekkel befejeznem, akkor minden bizonnyal november, vagy legkésőbb december környékén ott is tudnék lenni. Nem lesz egyszerű, de úgy érzem az elmúlt pár hónapban nagyon sokat tettem azért, hogy mindez sikerülhessen.

5.       Hogy látod a magyar fallabdát a nemzetközi viszonylatokban? Miben kell még fejlődnünk?

  • Mindenképpen mint minden sportágban alulról kell a legelső fokozattól kezdve építkezni. Ha minél több játékosunk van, minél több amatőr kezdi el a sportágat, minél ismertebbé válik hazánkban is a squash, annál többen fognak profiként versenyezni és később annál nagyobb lesz a tömegbázis és annál elismertebb lesz a sportág. Minden bizonnyal még több squash klubokat kell építeni, minél többször kell a médiában szerepeltetni a sportágat, nemzetközi sikerek kellenek, hasonló rendezések kellenek, mint például az amatőr Országos Bajnokságnak és a profi Országos Bajnokságnak a közös szervezése, ami egymást húzza magával, különböző események kellenek otthonra. Mi ezért indítottuk el egyébként nem olyan régen a Squash Turnét, ahol Magyarország szerte a magyar nagyvárosokba megyünk el a fallabdát népszerűsíteni és gyerekekkel foglalkozni. Mindenféle ilyen esemény kell ahhoz hogy a sportág minél jobban el tudjon terjedni és minél többen lássanak benne potenciált, mind a szponzorok mind pedig a leendő játékosok közül.

griffsquash.hu

Szólj hozzá!

Címkék: amatőr fitness ob squash griff fallabda krajcsák


A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsquash.blog.hu/api/trackback/id/tr92320549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása